NdFeB lan Magnet SmCo Digunakake ing Pump Magnetic

Magnet NdFeB lan SmCo sing kuat bisa ngasilake kekuwatan kanggo nyopir sawetara obyek tanpa kontak langsung, mula akeh aplikasi sing nggunakake fitur iki, biasane kaya kopling magnetik banjur komplek ditambah karo magnetik kanggo aplikasi sing ora nganggo segel. Kopling drive magnetik nawakake torsi transfer sing ora kontak. Panganggone kopling magnetik kasebut bakal ngilangi kebocoran cairan utawa gas saka komponen sistem. Kajaba iku, kopling magnetik uga bebas perawatan, mula nyuda biaya.

NdFeB and SmCo Magnets Used in Magnetic Pump

Kepiye cara magnetik digunakake ing kopling pompa magnetik supaya bisa digunakake?

Gandheng NdFeB utawa SmComagnet dipasang ing rong cincin konsentrik ing loro-lorone cangkang wadhah ing omah pompa. Dering njaba dipasang ing poros drive motor; dering njero menyang poros pompa. Saben dering ngemot jumlah magnet sing cocog lan musuh sing padha, ditata karo gantian tiang ing saben dering. Kanthi nyopir setengah kopel eksternal, torsi ditularake kanthi magnetik menyang setengah kopel internal. Iki bisa ditindakake liwat udara utawa liwat alangan kontainer non-magnetik, saengga bisa diisolasi kabeh magnet utama saka magnet njaba. Ora ana bagean kontak ing pompa drive magnetik sing ngidini transmisi torsi liwat kesalahan sudut lan paralel.

Magnets Allocated

Napa magnet bumi langka NdFeB utawa SmCo dipilih ing kopling pompa magnetik?

Bahan magnet sing digunakake ing kopling magnetik asring magnet Neodymium lan Samarium Cobalt kanthi alesan:

1. NdFeB utawa magnet SmCo minangka jinis magnet permanen, sing luwih gampang digunakake tinimbang magnet elektro sing butuh pasokan listrik eksternal.

2. NdFeB lan magnet SmCo bisa entuk energi luwih dhuwur tinimbang magnet permanen tradisional. Magnetik sinodi Neodymium nawakake produk energi paling dhuwur kanggo bahan apa wae saiki. Kapadhetan energi sing luwih dhuwur nyebabake bobot bahan magnet sing luwih entheng supaya bisa nambah efisiensi sistem pompa kanthi ukuran kompak.

3. Magnet Cobalt bumi langka lan magnet Neo bisa mlaku kanthi stabilitas suhu sing luwih apik. Ing proses operasi, amarga suhu kerja mundhak utawa dadi panas digawe saka arus listrik, energi magnetik banjur torsi bakal kurang nyuda amarga koefisien suhu sing luwih apik lan suhu kerja magnet NdFeB lan SmCo sing luwih dhuwur. Kanggo sawetara suhu dhuwur utawa cairan korosif khusus, magnet SmCo minangka pilihan bahan magnet sing paling apik.

Magnetic Coupling Structure

Apa bentuk magnet NdFeB utawa SmCo sing digunakake ing kopling pompa magnetik?

Magnet sinter SmCo utawa NdFeB bisa diproduksi kanthi macem-macem bentuk lan ukuran. Kanggo aplikasi ing kopling pompa magnetik, umume bentuk magnet yaikublok, roti utawa babagan busur. 

Produsen utama kopling magnetik permanen utawa pompa magnetik sing dipasang ing jagad iki:

KSB, DST (Dauermagnet-SystemTechnik), SUNDYNE, IWAKI, HERMETIC-Pumpen, MAGNATEX


Wektu kiriman: Jul-13-2021