Kahanan Magnet Neodymium China lan Prospek

Industri bahan magnet permanen China duwe peran penting ing jagad iki. Ora mung akeh perusahaan sing melu produksi lan aplikasi, nanging uga riset sing wis ana. Bahan magnet permanen utamane dipérang dadi magnet bumi langka, magnet permanen logam, magnet permanen gabungan lan magnet permanen ferit. Antarane, magnet Neodymium langka yaiku produk magnet sing akeh digunakake lan berkembang kanthi cepet.

1. China njupuk kauntungan saka bahan magnet permanen Neodymium langka.
China minangka produsen mineral bumi langka paling gedhe, nyumbang 62,9% saka total produk mineral bumi langka ing taun 2019, banjur Amerika Serikat lan Australia, masing-masing 12,4% lan 10%. Amarga cadangan bumi langka, China dadi basis produksi paling gedhe ing donya lan basis ekspor magnet bumi langka. Miturut statistik Asosiasi Industri Bumi Langka China, ing 2018, China ngasilake 138000 ton magnet Neodymium, nyumbang 87% saka total output ing saindenging jagad, meh 10 kali luwih saka Jepang, sing nomer loro nomer loro ing saindenging jagad.

2. Magnet Neodymium bumi langka digunakake ing jagad iki.
Saka perspektif lapangan aplikasi, magnet Neodymium low-end utamane digunakake ing adsorpsi magnetik, pamisahan magnetik, sepeda listrik, gesper koper, gesper lawang, dolanan lan lapangan liyane, dene magnet Neodymium kinerja tinggi utamane digunakake ing macem-macem jinis listrik motor, kalebu motor hemat energi, motor otomotif, pembangkit listrik tenaga, peralatan audio visual visual, motor lift, lsp.

3. Bahan-bahan Neodymium bumi langka China saya saya mundhak.
Wiwit taun 2000, China dadi produsen magnet Neodymium bumi paling gedhe ing saindenging jagad. Kanthi pangembangan aplikasi hilir, output bahan magnet NdFeB ing China wis saya akeh. Miturut data Asosiasi Industri Bumi Rare China ing taun 2019, output kosong Neodymium sing sinter yaiku 170000 ton, nyumbang 94,3% saka total output bahan magnet Neodymium ing taun kasebut, NdFeB sing diikat dadi 4,4%, lan total output liyane mung nyumbang 1,3%.

4. Produksi magnet Neodymium China diarepake bakal terus meningkat.
Konsumsi hilir global NdFeB disebarake ing industri motor, bis lan kereta api, robot cerdas, pembangkit listrik tenaga angin lan kendaraan energi anyar. Tingkat pertumbuhan industri ing ndhuwur sajrone limang taun sabanjure kabeh bakal ngluwihi 10%, sing bakal nambah produksi Neodymium ing China. Kira-kira output magnet Neodymium ing Tiongkok bakal njaga tingkat pertumbuhan 6% sajrone limang taun sabanjure, lan bakal ngluwihi 260000 ton ing taun 2025.

5. Panjaluk bahan magnet bumi langka sing kinerjane dhuwur dikarepake bisa tuwuh.
Magnet bumi langka sing performa dhuwur digunakake ing bidang ekonomi rendah karbon, kayata industri manufaktur hemat energi lan perlindungan lingkungan. Nalika negara-negara ing saindenging jagad nandur modal akeh ing industri produksi karbon murah, hemat energi lan perlindungan lingkungan lan ningkatake produk ijo, negara-negara kasebut nandur modal akeh ing industri manufaktur karbon rendah, hemat energi lan perlindungan lingkungan lan ningkatake produk ijo industri sing lagi maju kayata kendaraan energi anyar, robot pembangkit tenaga angin lan manufaktur cerdas, panjaluk magnet permanen bumi langka sing performa dhuwur samesthine bakal tuwuh. Kanthi perkembangan pesat industri sing maju, dikarepake bahan magnet bumi langka sing performa dhuwur samesthine bakal tuwuh.


Wektu kiriman: Mei-06-2021